Esbit system

Esbit system
Veier under 300 gram

tirsdag 19. januar 2010

Varmrøkt Ørret i en liten gryte

Jeg fikk en ørret på 1 kilo ved et ferskvann, skar filet av den og saltet den lett. Jeg lot den ligge i salt ca. 15 minutter, skylte av saltet og lot den tørke i vinden i ca. 15 minutter. I mellomtiden så hadde jeg plukket litt Lyng og noen kvister med Einer. Jeg skar 6 skiver av en Selje med diameter som en Ti kroning tykkelse ca. 1 cm, så eksakt skjæring en klarer med en Leatherman sag.
Selje skivene la jeg i bunnen av min Trangia 210 gryte, strødde litt Lyng og Einer i bunnen av gryten ca. 1 spiseskje. Formet en bit Aluminiums folie som en form med en liten kant slik at ikke saften fra fiskefileten skulle renne ned i gryten. La 1 filet ned i gryten.
Lokket ble lagt på gryten, så satte jeg den på min gamle Esbit koker som jeg fyrte med to Tørrsprit tabletter. Når de hadde brent opp lot jeg gryten stå i ca. 10 minutter for å hvile.
Jeg tok frem ferdig påsmurte brødskiver med godt smør (Setersmør) og åpnet gryten der lå en ferdig varmrøkt filet som var rikelig til 2 skiver brød. For et måltid nyrøkt ørret ute i Guds frie natur. Kan man ha det bedre? Ja når den andre fileten var ferdig røkt. En nytelse som jeg unner andre.
Konklusjon, man trenger ikke noe svært røkeri men klarer seg med en liten Esbit brenner og en liten Trangia 210 gryte under 400 gram.
God tur ønskes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar